Čitaj mi!

Kako slušamo muziku danas, 2. deo

Ovog meseca u ciklusu emisija Kako slušati muziku govorimo o problemu komunikacije u muzici našeg doba koja podrazumeva ne samo najrazličitije savremeno stvaralaštvo nego i svakovrsnu muziku prošlosti.

Muzika prethodnih epoha istovremeno živi sa novom muzikom i čak možda predstavlja veći deo onoga što savremeni svet muzike čini. Taj jedinstveni fenomen u istoriji muzike svakako je uticao i na način na koji doživljavamo novu muziku, kao što je nova muzika morala transformisati i naš odnos prema muzici prošlosti. Kako slušamo i jednu i drugu, šta od njih očekujemo, i zbog čega je došlo do promene u slušalačkom iskustvu, govorimo u drugoj emisiji ovomesečnog ciklusa Kako slušati muziku u kojoj učestvuju: kompozitor, muzički pisac i istoričar umetnosti dr Dragutin Gostuški, kompozitori Đovani Batisteli, Mišel Redolfi, Zoran Erić i Vladimir Jovanović, multimedijalni umetnik Brajan Ino i pijanista Aleksandar Madžar.
Urednik i voditelj ciklusa je Bojana Žižić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kako slušati muziku Kako slušati muziku

Autor:
Zorica Premate, Gorica Pilipović i Bojana Žižić

Šta čujemo? Šta slušamo? Kako slušamo? Šta uočavamo, a šta propuštamo? Na koje elemente se osloniti? Na ova i niz drugih pitanja pokušava da odgovori emisija Kako slušati muziku. [ detaljnije ]