Čitaj mi!

Nenad Vasilić

Razgovor sa Nenadom Vasilićem, džez kontrabasistom i kompozitorom

„Nenad Vasilić (1975) više od dve decenije živi u Austriji, komponuje, aranžira i svira kontrabas i bas. On stvara muziku koja je proizvod njegovog sviračkog umeća i obrazovanja stečenog na Džez akademiji u Gracu i sklonosti ka muzici Balkana. Rođeni Nišlija, južnjačkog temperamenta, Vasilić se nije libio da u ranoj mladosti nastupa i u niškim kafanama, sa lokalnim narodnim orkestrima.

U Srbiji retko nastupa, ali je sa svojim projektima veoma aktivan u Evropi, pre svega u Austriji. Poput svog instrumenta, koji je najčešće u funkciji pratećeg zvuka, ni preglasan, ni dominantan, a opet prisutan i primetan, takav je i Vasilić, niti previše eksponiran, niti preterano poznat, a opet jedan od najangažovanijih i najoriginalnijih austrijskih kontrabasista. On sa mnogo truda, veštine i ljubavi uspeva da svoj instrument učini slušljivim i primamljivim, bilo da piše muziku za bend ili za solističke projekte."

(tekst je preuzet sa Internet sajta WMAS)

Autor emisije: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]