Jelena Mežinski Milovanović

Gošća Kibicfenstera je Jelena Mežinski Milovanović, istoričarka umetnosti i zamenica upravnika Galerije SANU.

U prvom julskom kulturnom vodiču Radio Beograda 2 biće najavljeni najznačajniji kulturno-umetnički događaji za predstojeću sedmicu. Među njima je i izložba koja je od danas otvorena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti „Radovi Aleksandra Deroka u umetničkoj zbirci SANU", čija je autorka gošća Kibicfenstera Jelena Mežinski Milovanović.

Ova retrospektiva, koju je mahom osmislio sam Deroko, sećanje je na umetnika i zahvalnost darodavcu. Posle četiri decenije, prvi put u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, Galerija SANU javnosti predstavlja izbor radova svestranog umetnika, akademika Aleksandra Deroka iz Umetničke zbirke SANU.

Svoje najave događaja iz oblasti muzičke, vizuelne, filmske umetnosti i popularne kulture saopštiće: Maja Čolović Vasić, Mirjana Boba Stojadinović, Ana Vučković Denčić i Sara Arsenović.
Voditelj emisije: Tanja Živković

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kibicfenster Kibicfenster

Autor:
Grupa autora

U nekoj vrsti kulturnog informatora za nedelju koja je počela, čućete argumentovan izbor i preporuku novinara i urednika RB 2 iz događaja u kulturi koji su u ponudi u toj nedelji. Svaka emisija ima i gosta (goste), čiji izbor diktira aktuelnost – to je neko ko nešto radi u toj nedelji ili je vezan za neki projekat koji je u toku. [ detaljnije ]