Igor Ranković

Igor Ranković – Pozitivna trema

 

Pohađao je srednju muzičku školu Kornelije Stanković, u klasi profesora Rudolfa Kocmana i Gorana Odovića, solo tromboniste Beogradske filharmonije. Diplomirao je trombon na FMU u Beogradu, u klasi profesora Vinka Valečića. Sarađivao je i sa drugim eminentnim pedagozima kao što su Per Brevig, Dejvid Finlejson i Ebi Konant.

Ranković je nastupao kao solo trombonista Simfonijskog orkestra RTS, kao i bas trombonista SO RTS i orkestra opere Madlenianum u Beogradu. Godine 2013. aktivno je učestvovao na festivalu Slide Factory u Roterdamu. U Beogradskoj filharmoniji je zaposlen od 1996. godine, na mestu drugog trombona.

 

"Posebno sam ponosan na više od dvadeset godina sviranja u Beogradskoj filharmoniji.

Ja sam zaljubljenik u automobile i putovanja po svetu, i otac tri devojčice."

Autor emisije: Ana Ćirica

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]