Uručenje NIN-ove nagrade

Dnevni magazin kulture Radio Beograda 2

U emisiji Kulturni krugovi čućemo kako je proteklo svečano uručenje NIN-ove nagrade Saši Iliću za roman „Pas i kontrabas" u izdanju novosadskog Orfelina, kao i predstavljanje knjige „Izabrane pesme" Ljubomira Simovića (1953-2017) u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Nekoliko minuta u Krugovima rezervisano je i za pozorišnu kritiku - čućemo kritički osvrt Bojana Munjina na predstavu „Mamu mu jebem, ko je prvi počeo", koja je, po tekstu Dejana Dukovskog i u režiji Slobodana Unkovskog, premijerno odigrana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Biće reči i o koncertu „Portreti i sećanja", tradicionalnom delu Rosi festa, na kom je izvedeno delo „Kvartet za kraj vremena" kompozitora Olivijea Mesijana, kao i o izložbi „Znaš čega sam se setila?" autorke Marije Urošević u galeriji Remont.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]