Grad

Lili Marlen

Jedan šlager emitovan iz okupiranog Beograda u proleće 1941. postao je čuven. Lili Marlen su slušali i nemački i saveznički vojnici, a emitovan je svako veče u 21.57 iz nemačkog vojničkog Radio Beograda.

Prvu verziju pesme otpevala je Lale Andersen - posle nje još dvestotinak izvođača, snimljemo je i nekoliko filmova, a umetnik Branko Milisković je od Lili Marlen načinio performans koji je postao njegov zaštitni znak.

Na 23. Festivalu dokumentarne i igrane radio drame - Pri Marulić u Hvaru (Hrvatska), fičer Lili Marlen osvojio je treću nagradu u kategoriji dokumentarnih emisija.

U Gradu, radio-autor Bernard Klark (Irska), režiser Karpo Godina i Branko Milisković govore o toj i danas čuvenoj pesmi, a biće emitovan i nagrađeni fičer Lili Marlen.

Autori emisije i fičera su Snežana Ristić i Radonja Leposavić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Grad Grad

Autor:
Snežana Ristić i Radonja Leposavić

Individualistički, kritički model kulture rađao se i razvijao sa rađanjem i razvojem urbsa – jedan od puteva današnje rehabilitacije individualizma je onaj koji nas vraća u Grad. Kompleksnost urbane forme predložak je za strukturu emisije. [ detaljnije ]