Putin potpisuje sporazum o pristupanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji

U Kremlju se održava ceremonija potpisivanja dokumenata o primanju Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije. Aneksija omogućava Rusiji da 15 odsto ukrajinske teritorije, nakon referenduma, tretira kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu s tim brani. Za danas je zakazana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa evroparlamentarcima Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom, kao i sa izaslanikom Vlade Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom. Vučić je ponovio stav i poziciju Srbije u pogledu svih pitanja u regionu. Predsednik je istakao da Srbija ostaje na evropskom putu, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici "odmrzla" cenu dugotrajnog mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je do danas bila ograničena na 128,99 dinara. Produžava se i zabrana izvoza mleka do 31. oktobra. Nova najviša cena šećera biće 109,99 dinara po kilogramu. Menja se i cena svežeg pilećeg mesa, pa će kilogram ubuduće koštati 319 dinara. Cene ulja, brašna i svinjskog mesa ostaju iste.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]