Čitaj mi!

Među svetovima svet

Da li ste čuli za nomofobiju? To je strah od toga da ćemo ostati bez mobilnog telefona. Postoje razne fobije: od životinja, predmeta, životnih situacija...Na mah može zvučati smešno ili neverovatno da se ljudi boje nekih stvari koje deluju sasvim bezazleno, ali naučnici tvrde da je to bunar bez dna i da se u čoveku može razviti strah od bilo čega. Tako se, sasvim očekivano, polako pojavljuje i kovanica "koronafobija".

Kada je nešto strah, a kada fobija? Odakle strahovi potiču? Kakva je veza između anksioznosti, paničnog napada, opsesivno kompulsivnog poremećaja i straha? Zbog čega se baš strah koristi kao instrument za manipulaciju i kakvim se ponašanjem strah može prikriti? Postoji li funkcionalan strah i šta kada nas on ometa u funkcionisanju? Kako se leče fobije i kada je neophodno imati terapiju medikamentima?

O tome razgovaramo sa profesorom doktorom Milanom Latasom, psihijatrom.

U drugom satu slušaoci u direktnom programu mogu postaviti pitanje gostu.

Autor i voditelj je Milica Đilas.
broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]