Čitaj mi!

Post kovid sindrom i lečenje

Uprkos vrlo strogim merama zatvaranja u zemljama Evrope, broj obolelih vrlo sporo opada. Za godinu dana registrovano je više od 130 miliona slučajeva zaražavanja virusom kovid 19. Direktno ili indirektno zbog kovida je preminulo više od 2 miliona i 800 hiljada stanovnika naše planete.

U Srbiji epidemijska situacija se, bar tako deluje, polako smiruje. Stručnjaci smatraju da je razlog sve veći broj vakcinisanih, a isti efekti posle masovne imunizacije zabeleženi su i u Izraelu, Velikoj Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Koji su simptomi koronavirusa? Kako ih razlikovati od simptoma koje izazivaju alergije? Kako se obavlja post kovid lečenje i koje posledice može izazvati virus korona? Da li je vakcina jedino rešenje kako bi se epidemija zaustavila?

Gost emisije je pulmolog Tatjana Radosavljević.

Razgovor vodi Aleksandar Milivojević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]