Čitaj mi!

Ubrzati imunizaciju

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave apelovalo je na sve lokalne samouprave sa podstandardnim naseljima u kojima žive Romi da postave štandove u tim naseljima i zanteresovane prijave za imunizaciju.

Asocijacija mladih romskih volontera Srbije počela je kampanju u kojoj će obići stanovnike neformalnih romskih naselja u 18 gradova i opština kako bi ih informisali o značaju imunizacije protiv kovida-19 i olakšali im prijavu za vakcinaciju.

Romski aktivisti izražavaju zabrinutost da se procesom asimilacije Romi nalaze na putu da izgube svoj jezik. O tome, u drugom delu emisije, govore romski aktivisti na teritoriji Kosova i Metohije.

Urednica emisije je Gordana Nešović.

svetroma@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]