Čitaj mi!

Šta je produženi Kovid i kako se leči?

Krajem godine u Srbiju su stigle prve vakcine protiv korona virusa i u sistem imunizacije su među prvima uključeni korisnici domova za stare. O tome kako će se sprovoditi vakcinacija, kakvo je interesovanje korisnika i kada će biti vakcinisani i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, razgovaraćemo sa predsednikom Udruženja privatnih domova za stare Radoslavom Milovanovićem.

U rubrici za zdravlje govorićemo o tzv. produženom ili "long" Kovidu koji kod mnogih pacijenata usporava oporavak posle preležane infekcije. Lekari pacijentima  savetuju da nakon bolesti  još neko vreme miruju i vode računa o pravilnoj ishrani. O tome šta je produženi Kovid i kako se leči saznaćemo više od prim. dr Tanje Radosavljević, specijaliste pulmologije.  

Minute za kulturu rezrvisali smo za Muzej Srpske pravoslavne crkve. O više od 20 hiljada eksponata koji svedoče o istoriji naše crkve, duhovnosti i kulture govoriće kustos Muzeja SPC Biljana Cincar Kostić.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 10:05.

Naslovna stranica - Foto/RTS

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već dvadeset godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]