Čitaj mi!

Zimska depresija – mit ili stvarnost

Procenjuje se da 40% odraslih tokom jesenjih i zimskih meseci ima jedan ili više simptoma depresivnog tipa - umor, razdražljivost, tugu, bolove u ekstremitetime. Ove jeseni i zime pandemija Kovida 19 samo je pogoršala tu situaciju i doprinela lošem raspoloženju na celoj planeti. U jutarnjem programu razgovaramo s psihijatrom Milanom Popovićem koji nam razjašnjava zašto se pojavljuju zimske depresije i daje neke praktične savete.

U jutarnjem programu, pored uobičajenih informacija o epidemijskoj situaciji, pratićemo kako protiče vakcinacija prvih dobrovoljaca u Srbiji, a čućemo i s kojim se poteškoćama suočava Italija u procesu imunizacije stanovništva, kao i zašto Evropol procenjuje da bi kamioni koji prevoze vakcine mogli da postanu ozbiljna meta napada mafije.

Govorićemo i o pozivu za vizuelne umetnike da se prijave za učešće u projektu "Na drugi pogled" koji organizuje Austrijsku kulturni forum u Beogradu.

Emitovaćemo razgovor s bivšim reprezentativcem Goranom Rađenovićem o aktuelnostima u srpskom klupskom i reprezentativnom vaterpolu.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Budite uz Radio Beograd 1!

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]