Čitaj mi!

Rad od kuće - prednosti i mane

Celokupan zdravstveni sistem u Srbiji već mesecima je podređen borbi protiv Kovida 19. To je stavilo u drugi plan pacijente koji pate od drugih oboljenja, a u posebnom riziku su srčani bolesnici. Od početka pandemije sve manje srčanih bolesnika odlazi kod svojih lekara, čak ne idu ni po redovnu terapiju. Na drugoj strani, veliki broj specijalista je angažovan u kovid bolnicama i ambulantama. O tome kako hroničnim bolesnicima pružiti nužnu zdravstvenu pomoć razgovaraćemo sa prof.dr Miljkom Ristićem, kardiohirurgom.

Rad od kuće ostaće, po svoj prilici, trajna tekovina pandemije  koronavirusa. Kad smo kancelariju zamenili kućom spoznali smo mnoge prednosti ovakavog načina rada, ali i nedostatke. Sa novim iskustvom suočili su se i poslodavci. Centar za istraživanje javnih politika anketirao je zaposlene i poslodavce sa idejom da istraži da li ovakav sistem u Srbiji ima budućnost i šta bi trebalo promeniti u postojećem načinu organizacije rada. Sagovornik nam je Tanja Jakobi, izvršna direktorka Centra za javne politike. 

Radio-amaterizam je hobi koji ima izuzetan društveni značaj, naročito u kriznim situacijama, ali vrlo retko je predmet medijske pažnje. Tako mnogi njihovi uspesi na takmičenjima ostaju gotovo neprimećeni. U Magazinu ćemo čuti priču o radio-klubu "Petrovec" iz Bačkog Petrovca, koji je ove godine proglašen najuspešnijim u Srbiji.  

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

broj komentara 0 pošalji komentar