Imunizacijom protiv kovida

Širom Srbije se nastavlja vakcinacija protiv kovida 19. Operativni plan za imunizaciju koji je objavio institute “Batut” predviđa tri faze koje bi obuhvatile 50 odsto stanovništva. Očekuje se da ove nedelje stignu nove doze vakcine, a planirano je u narednim danima ubrzanje programa vakcinacije građana. Prijave za imunizaciju moguće su I preko portala E- uprave - objavljuju nadležni I ističu da će biti dovoljno vakcina na raspolaganju za sve koji budu želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Koliki obuhvat vakcinacije je dovoljan da steknemo kolektivni imunitet, koje su koristi imunizacije, da li se zna koliko dugo traje dejstvo vakcine, zašto su pojedinci skeptični prema vakcinama? Sagovornik emisije je dr Dušan Popadić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Urednik: Olivera Simić Milošević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]