Čitaj mi!

Selo je mnogo važno za Srbiju

Da li će obnavljanje zadrugarstva i veće ulaganje u seosku infrastrukturu unaprediti položaj ruralne populacije? Kako da zadržimo mlade na selu? Da li će isplata penzija biti sigurna i redovna uprkos eventualnoj krizi zbog pandemije korona virusa?

- Neophodno je da uslove života na selu približimo onima u gradu. Tako će seoska populacija manje napuštati ognjišta i odlaziti u gradove i inostranstvo. Nemam iluziju da možemo potpuno zaustaviti migraciju selo-grad, jer je to globalni proces. Neki mladi ljudi će, svakako, krenuti u svet da zadovolje radoznalost. Međutim, kao odgovorna vlast i država, treba da im ponudimo bolje uslove za život na selu - kaže ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić u razgovoru za našu emisiju.

Biće reči i o tome šta će prvo učiniti novoosnovano Ministarstvo za brigu o selu u Vladi Srbije i kada će biti vidljivi prvi rezultati njegovog rada?

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Naslovna stranica - Milan Krkobabić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]