Čitaj mi!

Vojislav Kecojević, košarkaš

Gost 433. emisije je košarkaš Vojislav Kecojević. Čitavu karijeru od 1969-1986. proveo je u valjevskom Metalcu. Član je generacije koja je plasmanom u Prvu saveznu ligu 1973. ostvarila najveći klupski uspeh. Kasnije je bio i trener mlađih kategorija kluba.

U emisiji će između ostalog govoriti: o treneru Luki Stančiću. Po čemu su njegovoj generaciji bili uzor stariji košarkaši valjevskog kluba? Plasmanu Metalca u Prvu saveznu ligu i kako je taj događaj primljen u Valjevu. O popularnosti i prepoznatljivosti. Zbog čega je čitavu karijeru proveo u Metalcu, uprkos brojnim ponudama drugih klubova? Zašto nije bio reprezentativac Jugoslavije? O gostovanju reprezentacije Sovjetskog Saveza u Valjevu 1974. Zbog čega je Metalac igrao mnogo prijateljskih utakmica, pogotovo sa beogradskim klubovima? Protiv kojih košarkaša mu je bilo najteže da igra u odbrani? Kako je pre utakmice više saznavao o kvalitetima igrača i ekipa protiv kojih će da igra? Na koji način je pre početka meča mamio aplauze gledalaca? Koje karakterne osobine je stekao baveći se sportom?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 čssova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]