Čitaj mi!

Kako do efikasne lokalne uprave?

Reforma javne uprave je velika tema u Srbiji od početka 21. veka. To je proces koji nikada ne prestaje, a njegove rezultate trebalo bi da vidimo svi mi "obični građani" u kontaktima s predstavnicima brojnih institucija. Jedan od projekata koji se upravo sprovodi u našoj zemlji tiče se upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi i upravo o njemu govoriće nam Aleksandar Jovanović iz Kanceralije Saveta Evrope u Srbiji. O ovoj temi razgovaraćemo i sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Još jedna važna tema i u Srbiji i u celom regionu je lečenje obolelih od retkih bolesti. Pokrenuta je inicijativa umrežavanja svih organizacija koje se bave ovom temom, a 25. novembra održana je i regionalna konferencija "Baza retkih bolesti". O tome kako je protekla i koje su bile glavne teme i zaključci, govoriće nam koordinatorka ovog projekta Bojana Mirosavljević.

Čućemo i prilog o tome kako izgleda proces pripreme za proces vakcinacije protiv Kovida-19, a čućemo i najnovije podatke o aktuelnoj epidemijskoj situaciji u Srbiji.

Najavićemo onlanj vebinar "Digital day 2020", čućemo reportažu o jedinoj ženi vlasnici auto-perionice u Šapcu i okolini i još dosta aktuelnih informacija iz zemlje i sveta.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Budite uz Radio Beograd!

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]