Učenje u doba pandemije koronavirusa

Pandemija korona virusa ne predstavlja samo opasnost po zdravlje ljudi, ugrožena je i ekonomija, na udaru su sve privredne grane, ali ugroženo je i obrazovanje koje predstavlja temelj na kojem gradimo budućnost. Mnogi tvrde da je ova školska godina već sada izgubljena uprkos svom trudu, na prvom mestu prosvetnih radnika, ali i roditelja i učenika. U novoj školskoj godini brojni su problemi, časovi su skraćeni, sve više se nastava vrši onlajn, što uz još neke uzroke, čini se, neminovno stvara praznine u znanju učenika. O svemu tome ovog jutra razgovaramo sa Miloradom Antićem, predsednikom Foruma srednjih stručnih škola Beograda.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, deca u saobraćaju najčešće stradaju kao putnici u vozilima. Ovog jutra predstavićemo vam novi Pravilnik o bezbednosnim auto-sedištima za decu koji je stupio na snagu ove nedelje.

Istraživačka stanica Petnica za svoje polaznike organizovala je izložbu „Klimatski karavan 3.0" u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i Ambasadom Francuske Republike. O izložbi i radu istraživačke stanice razgovaramo sa Nikolom Božićem, programskim direktorom.

Autor i voditelj Igor Obračević