Čitaj mi!

Bregzit – pregovori i posledice

Da li će se Brisel i London saglasiti oko modela Bregzita? Mogu li do skoro bliski saveznici postati suparnici? Koliko pandemija utiče na ceo proces?

Pregovori Evropske unije i Ujedinjenog kraljevstva o budućim trgovinskim odnosima nastaviće se uprkos nesuglasicama. Najavljeno je da će pregovarač Unije Mišel Barnije do srede boraviti u Londonu, gde će pokušati da uveri britanske partnere da poštuju ranije preuzete obaveze. Ukoliko se dve strane ne usaglase do kraja godine, kada ističe tranzicioni period, ostvariće se predviđanja o Bregzitu bez dogovora. Premijer Boris Džonson naglašava da neće odstupiti sa svojih pozicija, ali pojedini lideri Unije veruju da je dogovor ipak moguć.

O budućnosti Bregzita, odnosima Brisela i Londona i drugim pitanjima u vezi sa konačnim izslaskom Ujedinjenog kraljevstva iz Evropske unije za emisiju U središtu pažnje govori Milan Igrutinović iz Instituta za evropske studije.

Urednik i voditelj: Nikola Denčić.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]