Čitaj mi!

Kovid 19 i promene u svetu

Da se svet promenio i da se i dalje menja pod uticajem Kovida 19, to vidimo i osećamo na svakom koraku. Ekonomsku krizu koja pogađa većinu država porede sa velikom krizom iz 1929. godine. Mnogi politički i međudržavni odnosi su promenjeni, uglavnom ne na bolje. Unutar zemalja izoštrena su pitanja zdravstvene zaštite, dostupnosti lečenja i broja bolničkih kreveta. Vlade i medicinski krizni štabovi širom sveta trpe žestoke kritike delova društva koji ne prihvataju propisane mere. Otuda u mnogim zemljama protesti i neredi. Nevidljiv i sićušan, korona virus će možda odlučiti izbore u najmoćnijoj zemlji sveta, a rezultat nadmetanja u SAD trasiraće razne strateške pravce u deceniji pred nama.

Pored svega toga, pandemija ne jenjava. Šta nas još čeka?

O geopolitici Kovida 19 i posledicama pandemije po svet, Evropu i Balkan razgovaramo sa dr Nevenom Cvetićaninom, predsednikom Foruma za strateške studije Instituta društvenih nauka.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.
   

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]