Ima li ko da brine o teškim bolesnicima?

I pored povećanja broja novozaraženih koronavirusom, Srbija je u ovom trenutku jedna od najbezbednijih zemalja. Stručnjaci upozoravaju da nas uskoro očekuje jači intenzitet širenja infekcije, a na to ukazuje i matematički metod koji primenjuje profesor Petar Kočović. Po njemu, treći udar epidemije je već počeo, a u razgovoru sa njim saznaćemo kada nam predstoje najkritičniji dani.

Kovid 19 otežava  zbrinjavanje najtežnih malignih bolesnika i u veliki problem dovodi njihove porodice. Povodom Dana Hospisa  podsetićemo se koliko je važno ublažiti njihovu patnju i kakve su mogućnosti na raspolaganju u Srbiji.  Sagovornica nam je Vera Madžgalj,  direktorka Belhospisa, specijalizovane dobrotvorne organizacije za pružanje pomoći  neizlečivim pacijentima.

Prijava poslodavaca za učešće u programu Moja prva plata je završena. Danas se otvara poziv za prijavu zainteresovanih kandidata. O tome ćemo razgovarati sa Mirjanom Kovačević iz Privredne komore Srbije.

Prvi hladniji jesenji dani podsete nas da bi uskoro trebalo da počne grejna sezona. Da li su sistemi spremni, ima li dovoljno energenata i po kojoj ceni ćemo se grejati pitanja su za Dejana Stojanovića iz Poslovog udruženja toplana Srbije.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

broj komentara 0 pošalji komentar