Čitaj mi!

Vesti na romskom jeziku

Ministarstvo prosvete je objavilo konkurs za studentske stipendije u akademskoj 2020/2021. godini. Rok za dostavljanje konkursne dokumentacije je 30. oktobar. Kada je reč o romskim studentima, Nacionalni savet romske nacionalne manjine obavljaće obradu pristigle dokumentacije i proveravati pripadnost toj zajednici.

Na šestoj sednici Gradskog veća Vranja usvojena je odluka o formiranju mobilnog tima za socijalno uključivanje Roma i Romkinja. Zadatak tima je da se angažuje na poboljšanju položaja pripadnika romske zajednice. Usvojen je i zahtev da se obezbedi poslovni prostor za rad budućeg Romskog kulturnog centra.

U današnjem Svetu Roma čućete i sa kojim se izazovima susreću romski poslanici u Evropskom parlamentu. Svoja iskustva, ali i primere diskriminacije, prenosi Romeo Franc, poslanik nemačke stranke Zeleni.

Autor : Godana Nešović.

svetroma@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]