Vesti na romskom jeziku

U Spomen-parku "Jajinci", kod Spomenika žrtvama zloglasnog stratišta, obeležen Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja.

Preživele žrtve i organizacije za negovanje sećanja na Holokaust negoduju zbog novog trenda na društvenoj mreži  TikTok - prikazivanja stradalnika u režiranim video materijalima na, kako ocenjuju, trivijalan način.

„Ozbiljna je politička poruka kada se da naziv ulicama po nosiocima zla i mržnje," izjavila Dragana Jackov, zastupnica u hrvatskom Saboru i potpredsednica SDSS-a, komentarišući podatak da u desetak hrvatskih gradova postoje ulice nazvane po ljudima bliskim ustaškom režimu ili datumima povezanim sa ustaštvom.

Autor emisije: Branko Đurić

svetroma@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]