Programi podrške privredi

Srbija će prema procenama međunarodnih finansijskih institucija izaći iz krize sa manjim privrednim padom nego mnoge razvijene evropske zemlje. Kako bi pomogla privredi Vlada je obezbedila 24 milijarde evra za povoljne kredite za likvidnost  i obrtna sredstva. Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv kojim je malim, srednjim , mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od milijardu dinara.

Kako je koncipiran program podrške privrednicima? Ko može da konkuriše za kredite i kakvi su uslovi za nabavku opreme? Koliko je do sada zahteva pristiglo Fondu za razvoj? Sa kakvim izazovima se suočavaju male firme i da li su krediti spas za rešavanje problema u troškovima poslovanja i naplati potraživanja?

Sagovornica emisije je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra privrede.

Urednik emisije je Olivera Simić Milošević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]