Svetski dan biodiverziteta - "naša rešenja su u prirodi"

Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana biološke raznolikosti ukazuje nam na to koliko ljudsko zdravlje zavisi od biodiverziteta, jer postoje naznake o vezi između poremećaja ravnoteže u svetu i oboljenja poput Kovida-19. Zato će ova tema imati centralno mesto u našem jutarnjem programu. Telefonski ćemo uključiti u program direktora Regionalne kancelarije međunarodne unije za zaštitu prirode za Istočnu Evropu i centralnu Aziju, a čućemo i razgovor s pomoćnikom direktora Nacionalnog parka Kopaonik jer su Bukove šume u okviru nacionalnih parkova Fruška gora, Tara i Kopaonik nominovane za dobra svetske prirodne baštine UNESKO-a.

Govorićemo i o ubrzanom popuštanju mera koje su uvedene u martu u okviru borbe protiv širenja pandemije Kovida-19. U našem regionu, kao i u celoj Evropi, stvari se polako vraćaju u normalu, a svi se polako pripremamo za letnju sezonu. Šta se dešava u svetu turizma pitaćemo direktora Jute Aleksandra Seničića koji će nam se uključiti u program posle vesti u 8.

Čućemo i priču o sjajnom mladom učitelju Marku Čikariću koji je mnogo više od oibčnog prosvetnog radnika i veliki deo svog slobodnog vremena, ali i novca, ulaže u poboljšanje uslova života meštana planinskih sela Radana.

Urednik i voditelj: Miša Stojiljković.

Budite uz vaš Radio Beograd!

broj komentara 0 pošalji komentar