Bajinobaštanska inicijativa za neradnu nedelju za zaposlene u trgovinama

Ako smo tokom, ne jednog, već više dana policijskog časa zbog borbe protiv virusa korona, mogli da ne idemo nedeljom u kupovinu - zašto ne bismo mogli u redovnim okolnostima? Verujemo da bi odgovor mnogih na ovo pitanje bio potvrdan. A veliki broj privrednika u Bajinoj Bašti je upravo taj argument istakao kao ključni u zvaničnoj inicijativi upućenoj Opštinskom veću koje je, na sednici održanoj pre dva dana, istu načelno i prihvatilo. Tako će zaposleni u prodavnicama prehrambene i mešovite robe u toj varošici u Zapadnoj Srbiji biti možda prvi koji će uspeti da dobiju ono što žele mnoge njihove kolege širom zemlje - jedan dan pravog vikenda. Iako se o ovome kod nas govori, intenzivno i na različitim nivoima, već više od godinu dana, pitaćemo Radoslava Topalovića iz Samostalnog sindikata trgovine Srbije da li smo sada korak bliže ostvarenju cilja i želje mnogih prodavaca. A biće to tema i našeg "Pitanja jutra".

Počela je i nabavka kompleta udžbenika za narednu školsku godinu za osnovce preko škola na rate. I ove godine, a za mnoge roditelje posebno ove teške godine, biće to dodatni udar na već iscrpljen kućni budžet, posebno prve rate koje treba platiti ovog i sledećeg meseca. Kakvo je interesovanje proverićemo u razgovoru sa direktorkom OŠ "Borislav Stanković" u Beogradu Radom Rakočević.

U Jutarnjem programu bićete u prilici da čujete više i o novim odlukama Vlade Grčke u vezi sa ovogodišnjom turističkom sezonom u toj zemlji, za šta su i te kako zainteresovani mnogi u našoj zemlji. Kako se sutra obeležava Svetski dan kulturne različitosti, predstavićemo vam i projekat koji su upravo tim povodom osmislili kineska glumica, producentkinja i rediteljka Tian Šui i pantomimičar Marko Stojanović. A poći ćemo u susret dvama on-line događajima - debati "Umetnost otpora pandemiji" u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu i Regionalnoj smotri Hortikulturnih biblioteka i knjižnica na Zlatiboru.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

broj komentara 0 pošalji komentar