Vučić: Krajem godine novo povećanje plata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će već na kraju godine opet biti povećane plate u javnom sektoru, zdravstvenim i prosvetnim radnicima i drugima. Planiramo i dodatne podsticaje za zapošljavanje posle epidemije koronavirusa, rekao je predsednik.

"Sve ovo smo izdržali lakše nego drugi. Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, što će biti redak slučaj u Evropi, već ćemo gledati i da opet povećamo plate na kraju godine zdravstvenim i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci i policiji i socijalnim radnicima", rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Zdravstvenog centra Prokuplje.

Predsednik Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej razgovarali su o situaciji sa srpskim narodom i Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori.

Patrijarh Irinej je rekao kako je jasno da je plan predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da u toj zemlji više ne bude Srpske pravoslavne crkve, niti srpskog pravoslavnog naroda. Patrijarh je ocenio da je stanje u Crnoj Gori teže nego ikada pre u istoriji. Prema njegovim rečima, cilj je da se protera srpski narod, uništi Srpska pravoslavna crkva u toj zemlji. Predsednik Vučić je naglasio da se u Crnoj Gori politika meša u unutrašnje crkveno uređenje i suštinski duhovne stvari i čak osniva i novu crkvu. On je ukazao da su gotovo 30 odsto stanovnika Crne Gore Srbi, da nisu deo vlasti, i ne mogu da dobiju svoja prava, niti utiču na političke i druge značajnije stvari u Crnoj Gori.

Lider Dveri Boško Obradović saopštio je da je posle konsultacija sa lekarima i stranačkim kolegama-narodnim poslanicima, doktorom Draganom Vesovićem i Marijom Janjušević odlučeno da on i poslanik Dveri Ivan Kostić prekinu štrajk glađu, koji je trajao 11 dana. Smatraju da su ispunili cilj jer su, kako navode, ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji.

Urednik I voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]