GIZ – humanitarni paketi za dva romska naselja u Beogradu

S ciljem da pomogne socijalno ugroženim porodicama da što lakše prebrode krizu izazvanu epidemijom korona virusa, projekat Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ doniraće pakete hrane i higijenskih sredstava porodicama koje žive u dva podstandardna romska naselja u Beogradu.

Evropski sud za ljudska prava je naložio Francuskoj da plati više od 50 hiljada evra odštete za sedmoro pripadnika romske populacije koji su iseljeni iz svog doma 2013 godine.

U tuzlanskom romskom naselju Bankerova u Bosni i Hercegovini saniran je deo puta zbog koga su žitelji ovog naselja godinama imali velike probleme i bili životno ugroženi.

Za kraj slušamo Sabahudina Mamutovskog kojeg u skopskom naselju Šutka svi znaju po nadimku Cako. On i njegovi ukućani prepoznatljivi su po tome što dekorišu prostor za slavlja i na taj način čine da događaji koji doživotno ostaju u pamćenju, budu još zapaženiji i lepši.

 Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić.
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]