Vučić: KCS će imati najmoderniju opremu

U Vranju je, zbog povećanja broja novoobolelih, ponovo otvorena kovid bolnica. Najveći broj zaraženih je iz fabrike nameštaja koja je zatvorena pre nekoliko dana. Epidemiolog Slađan Stanković je rekao da postoji utisak da se lokalizuje žarište epidemijskog procesa i da je broj obolelih manji nego prethodnih dana. Zamenica direktora Insitituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da su dešavanja u Vranju još jednom pokazala koliko moramo biti oprezni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Vučić je izjavio da su građani upravo u proteklom periodu videli koliko je zdravstvo važno i da novac uložen u kliničke centre i bolnice "nije bačen". Najavio je da će novi Klinički centar imati najmoderniju opremu i biti ponos svih građana Srbije. Radovi su počeli u avgustu 2018 godine, kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra. Prva faza biće završena do oktobra ove godine, a kompletno obnovljen Klinički centar trebalo bi da bude otvoren na jesen 2022 godine.

U beranskom osnovnom tužilaštvu počelo je saslušanje pet sveštenika, zbog tradicionalne litije održane u tom gradu na Đurđevdan. Oni se sumnjiče da su učešćem u litiji prekršili propisana pravila zaštite od Kovida 19. Veliki broj građana Berana koji se okupio ispred zgrade tužilaštva poručuje da se neće razići dok optužbe ne budu odbačene.

Širom sveta u poslednja 24 sata, potvrđeno je više od 100 000 novoobolelih od virusa korona, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. Broj umrlih povećan je za 5 336. Najviše novih slučajeva zabeleženo je u Južnoj i Severnoj Americi, zatim u Rusiji, Velikoj Britaniji, Španiji i Italiji.

Pomoćnik ministra finansija Ana Jović rekla je za RTS da će isplata 100 evra punoletnim građanima koji su se prijavili za pomoć krenuti sukcesivno od 25. maja. Plan je da isplata pomoći od 100 evra penzionerima bude završena do srede, a korisnicima socijalne pomoći do četvrtka, objasnila je Ana Jović.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", počeli su prvi komercijalni letovi posle obustavljanja avio saobraćaja 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa Kovid 19. Prvi komercijalni putnički let uspostavila je kompanija Viz er na relaciji London - Beograd.  U četvrtak, 21. maja avioni Er Srbije će leteti ka Cirihu i Frankfurktu, a sledeće nedelje planirani su letovi ka Beču i Londonu.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]