Pravosuđe posle vanrednog stanja

Početkom ove sedmice počeli su sa radom sudovi. Odluku o normalizaciji rada sudova i pravilima ponašanja zaposlenih i stranaka objavio je Visoki savet sudstva. Pravila i mere primenjivaće se u sudovima do proglašenja prestanka epidemije izazvane korona virusom.

Koji sudovi su počeli sa radom? Koji predmeti imaju prioritet? Na koji način će se završavati stari i pokretati novi sudski postupci? Kako će kazne izrečene u vreme vanrednog stanja sada biti procesuirane i tretirane? Da li su sve pravne usluge ponovo dostupne građanima? Sagovornik emisije U središtu pažnje je Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Koliko je prijava radnika stiglo Inspektoratu za rad za vreme i posle vanrednog stanja zbog kršenja radnih prava od strane poslodavca? Koliki je broj prekršajnih postupaka koje su podneli inspektori i zbog čega najčešće? Da li se smanjio ili povećao obim rada na crno i šta se preduzima - pitaćemo Stevana Đurovića, direktora Inspektorata za rad.

Urednik emisije je Olivera Simić Milošević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]