Pomoć romskim preduzetnicima

Inicijativa za razvoj romskog preduzetništva obezbedila je besplatnu podršku romskim preduzetnicima za pristup ekonomskim merama Republike Srbije. Ova međunarodna organizacija će u narednom periodu pružati informacije i savetovanja i organizovati onlajn treninge za razvoj preduzetništva.

Serija incidenata u poslednja dva meseca protiv imovine Srba, Roma, Aškalija i Egipćana i izgradnja poverenja između nevećinskih zajednica i nadležnih organa reda na Kosovu bile su tema sastanka predstavnika Ministarstva za zajednice i povratak i Glavnog štaba Kfora na Kosovu.

Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19", u narednih nekoliko mesici će 10 hiljada najugroženijih porodica u Srbiji dobiti pakete osnovnih namirnica i higijenskih sredstava.

Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]