Povratak litija

Na dan Svetog Vasilija Ostroškog u Crnoj Gori sinoć se ponovo javio duh otpora altuelnom Đukanovićevom režimu. Proslavljajući veliki praznik SPC i gradsku slavu, više hiljada građana Nikšića okupilo se ispred Hrama Svetog Vasilija i na Trgu Šaka Petrovića, a posle liturgije, po tradiciji, krenulo i u litiju gradskim ulicama predvođeno mitropolitom Amfilohijem i episkopom Joanikijem.

Litije kao izraz molitvenog otpora Zakonu o slobodi veroispovesti, usvojenom pred kraj prošle godine prekinula je epidemija korona virusa, ali ih je, po svoj prilici, praznik Vasilija Ostroškog vratio. Građani su se za praznik okupljali i u Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama..

Direktor uprave policije Crne Gore sinoć je najavio da će organizator litije, a to je SPC u Crnoj Gori biti procesuiran. Tim povodom, o aktuelnoj situaciji, protestnim litijama i budućnosti spora SPC i Vlade Crne Gore, U središtu pažnje govori profesor Filozofskog fakulteta u Nikšiću Dušan Krcunović.

Autor: Ana Tomašević

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]