Tenzije u regionu, pre i posle korone

U Crnoj Gori i dalje su aktuelna nerešena pitanja oko Zakona o slobodi veroispovesti  i održavanja litija, bilo u znak protesta ili povodom velikih praznika. Danas SPC obeležava Dan svetog Vasilija Ostroškog.

Umesto komemoracije u Blajburgu, zbog korona krize ove godine najavljene su mise u Blajburgu, Zagrebu i Sarajevu. Iz glavnog grada Be i Ha stižu najave protesta protiv komemoracije.

O stanju u regionu i položaju srpskog naroda u susednim zemljama govori Aleksandar Raković, istoričar iz Instituta za noviju istoriju Srbije.

Nezavisno od prolećnog umora ili zamora od kriznog vremena koje polako ostaje za nama, neki ljudi stalno osećaju umor. Takvo stanje doskora nije privlačilo pažnju doktora, ali u poslednje vreme osećaju iscrpljenosti koji traje duže vremena pridaje se više pažnje, pa je ustanovljen „sindrom hroničnog umora". Danas je Dan posvećen tim pacijentima, a sagovornik emisije je prof. Branislav Milovanović, predsednik Udruženja neurokardiologa Srbije.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]