Novi korak u "novoj normali" - počinje povratak dece u vrtiće

Od kako je ukinuto vanredno stanje u našoj zemlji i kako je počelo ublažavanje mnogih restriktivnih mera, što traje tek nekih nedelju dana, bezmalo se svakodnevno suočavamo ne sa povratkom na stare navike i načine kako se odvijao život, već sa nečim što se već uveliko naziva "novom normalom". Sledeći korak je današnje otvaranje vrtića i dnevnih boravaka u školama za decu čija oba roditelja neizostavno moraju da se vrate na posao. Kako tu situaciju dočekuju zaposleni u vrtićima, roditelji, pa i sami mališani - glavna je tema današnjeg izdanja Jutarnjeg programa.

Takođe, podsetićemo vas i na kalendar obavezne vakcinacije za najmlađe, koji je malo pao u zasenak borbe protiv virusa korona, a koji je od presudne važnosti za njihovo, kao i zdravlje cele nacije. Poći ćemo i u susret povratku studenata na fakultete, što je predviđeno za poslednju dekadu maja. Govorićemo i o početku treniranja sportista u zatvorenim prostorima koje je isto najavljeno za ovaj ponedeljak.

A počinjemo i seriju razgovora sa našim uglednim psiholozima, članovima Društva psihologa Srbije koje je kreiralo program podrške "Psiholozi herojima" namenjen svima koji su se, rizikujući sopstveno zdravlje, angažovali bez zadrške da bi tokom borbe sa epidemijom održali i život i zdravstvenu bezbednost. Ali osim njima, psiholozi su odlučili da u ovo delikatno vreme povratka u "novu normalu" svoje znanje ponude i široj javnosti - konkretno, preko talasa Radio Beograda. Naša prva sagovornica biće direktorka Centra za primenjenu psihologiju Snežana Milutinović.

Sa vama - Elizabeta Arsenović
broj komentara 0 pošalji komentar