Ljiljana Petnjarić, atletičarka

Gošća 405. emisije je atletičarka Ljiljana Petnjarić. Krajem šezdesetih bila je jedna od najbržih sprinterki Evrope. Na juniorskom Prvenstvu Evrope u Odesi 1966. osvojila je zlatnu i srebrnu medalju. Kao seniorka osvojila je srebrnu i bronzanu medalju na kontinentalnim šampionatima. Trostruka je šampionka Jugoslavije i Balkana i višestruka državna rekorderka. Karijeru je završila već u dvadeset prvoj godini.

U emisiji će između ostalog govoriti: zbog čega je izgubila trku od Milke Babović, iako je imala ubedljivo voćstvo? Kako su reagovali ljubitelji atletike u Grčkoj posle njenog dvostrukog trijumfa na Balkanijadi? Kako su pre više od pola veka obavljane doping kontrole na velikim takmičenjima? O nagradama na atletskim mitinzima. Zbog čega nije učestvovala u završnoj ceremoniji predaje štafete Titu povodom Dana mladosti? O zanimljivostima sa putovanja u Nepal i Brazil.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.  

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]