Sećanje na žrtve holokausta

Danas se obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta i 75. godišnjica od oslobođenja logora smrti "Aušvic- Birkenau" u kome je bilo zatočeno skoro milion i po ljudi. O strahotama logora smrti - prilog koleginice Gordane Nešović.

U goste nam dolazi i Lana Eraković iz Ambasade Izraela u Beogradu koja će najaviti dokumentarni film "Šalom Italija" izraelske rediteljke Tamar Anati. Film će biti prikazan večeras na Drugom programu RTS-a.

U Srbiji se danas obeležava školska slava Sveti Sava. Govorimo o unapređenju obrazovnog sistema kroz podršku i pomoć British Council-a i britanske vlade u okviru programa "Škole za 21. vek". Još 480 škola širom Srbije dobiće uskoro 17 500 mikrobit uređaja, džepnih računara koji će nastavnicima i đacima olakšati nastavu.

Kako lakše do posla i kako naterati poslodavce da daju povratne informacije učesnicima konkursa čućete od Miloša Turinskog, pi-ara sajta Infostud poslovi.

U rubrici "Svetski putnik" novinarka Drugog programa RB-a, Tamara Vučenović priča o svom putovanju zapadnom obalom SAD-a.

Analiziramo nastupe naših vaterpolista i rukometaša na upravo završenim evropskim prvenstvima.

Urednik i voditelj Olivera Stajić

broj komentara 0 pošalji komentar