Noćni program - Među svetovima svet

Emisija će imati za temu hiperosetljivost kod odraslih i dece. Naša gošća je Žana Erdeljan, psiholog, koja se ovom, kako voli da kaže, biološkom crtom bavi preko deset godina.

Ona smatra da je visoka senzitivnost normalna biološka crta  i da se tu ne radi ni o kakvoj patologiji. Sasvim pogrešno se na preosetljivost gleda kao na neku vrstu nedostatka zbog koga ljude treba sažaljevati, tako da nije čudo što visoko senzitivne osobe uglavnom nastoje da prikriju svoju pravu prirodu, što je put koji ne vodi u zadovoljstvo, sreću i osećaj ostvarenosti. I da citiramo jednog od stručnjaka za ovu obast, dr. Elaine Aron, koja kaže: "Visoko senzitivni klijenti su manjina u opštoj populaciji i većina na terapiji".

Naša je gošća osmislila i kreirala psihološki program ‘'Senzitivnost kao snaga'' koji predstavlja kombinaciju psihoedukativnog pristupa, iskustvenih vežbi i posebno kreiranih tehnika, koje su veoma jednostavne za svakodnevnu primenu. Program je namenjen kako visoko osetljivim osobama, tako i roditeljima visokosetljive dece, ali i svim onim profesijama koje rade s ovakvim osobama.

U drugom satu emisije naši se slušaoci direktno uključuju u program sa svojim komentarima, ličnim ispovestima i predlozima putem telefona 011/322 50 99 i 011/322 52 99.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog
broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]