Talasanje - Šetnja

Ušteda energije, kako iz ekoloških, tako i materijalnih razloga, jedna je od najvažnijih potreba novog doba. U ukupnoj potrošnji energije stambene zgrade učestvuju sa čak 40 odsto. Otuda se sektor zgradarstva nametnuo kao ogroman potencijal, jer je po nekim računicama upravo tu moguće smanjiti potrošnju za više od polovine. Kakva je slika postojećeg stambenog fonda, koliko smo daleko od evropskog standarda, koliko nam treba da ga dostignemo i sa koliko ulaganja, teme su o kojima ćemo razgovarati sa profesorom Arhitektonskog fakulteta, Dušanom Ignjatovićem, članom tima koji realizuje „energetsku tipologiju“ zgrada u Beogradu.

Prema podacima Svetske banke, po udelu digitalnih radnika u ukupnoj radnoj snazi Srbija se nalazi u svetskom vrhu. Ipak, vrlo malo se zna o tome čime se oni bave, koji su njihovi problemi i potrebe. Neke od odgovora nalazimo u prvom nacionalanom istraživanju u oblasti rada na digitalnim platformama, koje je sproveo Centar za istraživanje javnih politika, odakle nam dolazi Branka Andjelković.

Svetski putnik ovog ponedeljka je naša muzičarka, članica BISTRIK orkestra, Bilja Krstić.

Kakav se fudbal igrao u Srbiji u protekloj sezoni. To pitanje postavili smo kolegama sportskim novinarima iz različitih medija. Odgovore slušamo u rubrici "Više od igre".

 

Urednik i voditelj emisije: Olivera Stajić
broj komentara 0 pošalji komentar