Noćni program - Noć na 33 obrtaja

Gost: Vladimir Maričić, muzičar

U Šapcu je napravio svoje prve korake u muzičkoj profesiji. Nastupao je na mnogim internacionalnim džez festivalima i u džez klubovima. Vladimir Maričić je, u svojstvu umetničkog direktora, bio osnivač džez festivala u rodnom Šapcu još 1993. godine, a od 2000 godine, sa grupom prijatelja, osniva "Šabac International Blues&Jazz Festival".

Njegov novi CD, pod nazivom "Rain Dance" je plod dugogodišnjeg istraživanja o spoju džeza i latin-džez muzike sa elementima tradicionalne muzike Srbije i Balkana. Posebno mesto na ovom CD-u zauzima Brajan Linč, džez trubač, koji je na sebi svojstven način interpretirao kompozicije Vlade Maričića. Dokaz uspešne saradnje dvojice muzičara je i objavljivanje ovog CD-a u digitalnoj formi za američko tržište i to u izdanju Brajanove izdavačke kuće "Hollistic Music Work".

Vladimir Maričić će nam otkriti koji mu je omiljeni album, od kojih muzičara je najviše učio i kakva je bila saradnja sa Brajanom Linčom.

Pridružite nam se i vi, tako što ćete mejl poslati na tanja.nocniprogram@gmail.com.

Autor i voditelj: Tanja Gajović 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]