Svetske muzičke pozornice

Snimak klavirskog resitala koji je Stiven Haf održao 25. februara 2018. godine u dvorani Filharmonije u Liježu. Na programu su bila dela Kloda Debisija, Roberta Šumana i Ludviga van Betovena.

Prema rečima kritičara Vašington posta „Stiven Haf je pijanista koji započinje tamo gde se drugi zaustavljaju i sa pravom se ubraja u red najpoznatijih i najaktivnijih savremenih interpretatora". Rođen je 1961. godine u Liverpulu, a njegova međunarodna karijera započela je nakon osvajanja specijalne nagrade na takmičenju Naumberg u Njujorku, koja mu je omogućila nastupe na koncertnim podijumima širom sveta. Školovao se na prestižnom njujorškom Džulijardu, a pored pijanističke karijere, Haf se bavi i komponovanjem, ali je uspešan i kao pesnik i pisac.

Iz bogate biografije ovog umetnika izdvajamo da je počasni član londonske Kraljevske muzičke akademije, a počasni doktorat dodeljen mu je 2011. godine na Univerzitetu u rodnom Liverpulu. 

Njegov pijanizam odlikuje snažan lični izraz, širina repertoara koji izvodi, izuzetna tehnička pripremljenost, kao i širina sagledavanja dela.  

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić