Imaginarni pejzaži

Autorski mikstejp Gorana Simonoskog

Slušaćete mikstejp Gorana Simonoskog, jednog od najcenjenijih producenata na beogradskoj klupskoj andergraund sceni, koji je takođe aktivan i kao dizajner zvuka.

Ovaj mikstejp je nastao kao odlomak „kućnog slušanja, kao mali dokument o aktivnostima, unutar doma, u danima karantina izazvanim pandemijom virusa Covid-19. U tom pogledu, Goran Simonoski se okreće ljudskom glasu, postavljajući pitanje „Da li je vokalna muzika neposrednija i utešnija?", ali i numerama koje bacaju široku žanrovsku mrežu od ostvarenja Matane Roberts do ostvarenja Vukašina Đelića ili dua TAPAN sa kojim ubire veliku pažnju domaće i međunarodne javnosti.

Goran Simonoski je karijeru započeo kao deo kolektiva Belgradeyard Sound System, koji je doživeo priznanje i izvan granica naše zemlje. Isprva ovo je bila radijska emsija, koja je prerasla u klupsku i koncertnu atrakciju. U tom pogledu Belgradeyard Sound System imao je pionirsku ulogu u otvaranju prostora za eksperimentalnu elektronsku muziku u Srbiji početkom dve hiljaditih godina. Ubrzo je započeo samostalnu karijeru, izgradivši specifičnu estetiku u čijoj se osnovi nalazi spoj daba, britanskog garage-a i tehna. Uradio je brojne remikse, a nastupao je na sceni sa poznatim zvezdama tehno klupske scene kao što su: Digital Mystikz, Mrk1, Loefah, The Bug, Modeselektor, 2562, Substance, Deadbeat. Trenutno deluje kao član i producent elektro-dua TAPAN koji je, između ostalog, nastupio i u emisiji Studio 6.

Urednica Ksenija Stevanović