Азбука евергрина – Мики Јевремовић

Мики Јевремовић, српски и југословенски певач забавне музике, био је веома популаран шездесетих и седамдесетих година прошлог века. Учествовао је на тадашњим фестивалима: „Ваш шлагер сезоне“, „Београдско пролеће“, „Загребачки фестивал“, „Опатијски фестивал“ и „Сплитски фестивал“.

Почетак каријере обележиле су песме: „Мама", „Пијем" и „Осамнаест жутих ружа". Каснији хитови: „Ако једном видиш Марију", „С ким си сада кад је тужно време" и „Песникова гитара". Седамдесетих година, поред Ђорђа Марјановића и Радмиле Караклајић, био је веома популаран у Совјетском Савезу.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. нов 2019, 20:00) - roni [нерегистровани]

Miki je prava Legenda

Nije istina da je Miki bio popularan samo '60 i '70 godina.Miki je bio popularan i '80 sve do raspada bivse Jugoslavije.Neke od svojih najvecih hitova je snimio bas '80,kao sto su:"Ludo more"('83),"Da sam tvoje zlato" i "Grkinja"('83),komplet album "Za zaljubljene i za mene"('80),"Zasto nestaje sjaj" i "Staregradske pesme i romanse"('82),"Zaljubio sam se u skitnicu"('84),"Dalmacijo staro vino"('86) i mnogo mnogo drugih hitova.Tvrdnja da je bio popularan samo '60 i '70 je potpuno neistinita.