Читај ми!

Поруке на зидовима

У циљу осликавања стварности у којој живимо, али и улепшавања животног простора, мурали и графити у Србији постају честа појава.

Графити, као посебан вид гласа народа, упакован у уметнички израз, неодвојив су део сваке урбане културе. С друге стране, мурали су све присутнији, што због прикривања оронулих фасада и великих бетонских површина, што због повећаног интересовања угоститеља за исте. Делује да и графити и мурали „цветају” на обострану радост грађана и street art мајстора. Ипак, у реалности је ситуација другачија. Подршка градских власти за овај вид уметности, углавном, изостаје.
Разговарамо са уметницима - TKV (The Kraljica Vila) и Андрејем Жикићем Артезом.

У наставку емисије бавимо се другом уметнушћу - музиком. Помињемо различите догађаје који су обележили данашњи дан, а у вези су са иностраним бендовима и извођачима. Чућете и новости са врхова светских топ листа, као и пола сата само домаће и музике из региона.
Са београдских улица, пред крај емисије, јавља се Јована Зец.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]