За Тебе #VAZNOJE

Иницијатива За Тебе #VAZNOJE настала је пре нешто више од две године са циљем да корисници и стручњаци здруженим снагама утичу на надлежне институције да почну са применом одговарајућих стратегија за превенциjу проблема менталног здравља.

Групе на друштвеним мрежама које је Иницијатива основала служе као „линк” између корисника и стручних лица, а на истим се остављају занимљивости као и стручни текстови који могу бити од помоћи свакоме ко осећа неку врсту психичке нелагоде а које су током пандемије код већине људи појачане. Овде, такође, сваки члан групе има слободу да јавно подели своје искуство. Наша гошћа је Аnne Маriе Аlves Ћурчић која је основала Иницијативу и својим ентузијазмом постигла велике успехе, међу којима и то да Национална сос линија за превенцију самоубиства постане бесплатна. 

У наставку емисије се бавимо музиком, пре свега. Чућемо нову причу која стоји иза једне песме, новитете са светских топ листа, занимљивости из света музике које су се одиграле на данашњи дан, а пред крај емисије, новости са ледених београдских улица доноси Јована Зец. 

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]