Читај ми!

Амброзија - непријатељ наших дисајних путева

Ова коровска биљка чини да многима рана јесен преседне.

У последњих неколико година алергијске реакције на амброзију постају веома учестале, па овај проблем лекари називају епидемијом. Зато је потребно да се амброзија системски уништава, а они који су на њу осетљиви да прате савете лекара. Иако је било најава да ће се на територији Београда појава ове биљке помно пратити и уништавати, не примећује се битна разлика у односу на претходне године. Ипак, постоји више начина на које себи можемо да помогнемо, о њима разговарамо са алергологом, др Радојицом Стошовићем из Клиничког центра Србије.

У наставку теме које мање „гуше”. Време посвећујемо музици, информацијама које могу да вам олакшају свакодневно функционисање и новостима са београдских улица. Подсећамо се и важних догађаја из света музике који су се десили на данашњи дан, па тако помињемо Тома Јорка из групе „Radiohead”, „Queen” и „Dire Straits”.

Водитељ Ружица Врховац
Репортер Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]