Обрати пажњу!

У последњој целој недељи 2019. године, присећамо се најупечатљивијих, најзанимљивијих, најважнијих и оних тема које вреди памтити и наредних година.

Инстаграм и инстант - то су две магичне речи у кулинарству почетка 21. века. Ко још има времена да припрема оброке неколико сати, маринира од прекјуче, на 100 степени лагано крчка у рерни? На ред су стигли кувари и куварице који не праве савршено, али праве брзо, једноставно, а опет довољно егзотично и шаролико да пожелите и да пробате а и сами направите оно што су објавили на својој страници. Кување није баук, поручују блогери који са другима деле своје идеје за једноставне, занимљиве, здраве и брзе оброке. Да ли је дошао крај очекивању да стојимо сатима уз шпорет да бисмо направили ваљан оброк? Какви су то модернизовани и „убрзани” оброци, прича нам куварица иза блога „Хроно кухиња” Ана Ћубела, а о оној старој школи кулинарства послушаћемо неке старинске и компликоване рецепте, да проценимо драж и једног и другог. 

У наставку, говоримо и о другим стварима. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа и других манифестација широм Србије. Подсетићемо на песме и музичаре, којe су „рођенe”, и рођени на данашњи дан. Чућете „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а упозоравамо и на евентуалне саобраћајне гужве. 

Водитељ: Бранислав Трајковић
Репортер: Јована Зец 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]