Обрати пажњу!

Ко је завршио школу пре десет и више година, изненадио би се колико је сада другачије.

Иако се нажалост не развија свака школа у Србији једнако, добрим примерима из праксе може се подстаћи и нека друга да унапреди свој систем. Улепшавање и максимално коришћење школског објекта и дворишта, преиспитивање метода рада и слух за предлоге деце, усавршавање и обука свих запослених, паметно трошење средстава, јачање заједништва, хуманости, иницијативе и другачији приступ настави - чине једну школу добрим местом за учење у најширем смислу.

Како се то све практично постиже? Које су препреке да се школе у Србији побољшају, а где само треба воље? Своја искуства преноси нам Гимназија „Патријарх Павле” (некада 15. београдска).
Разговор са директором Јасмином Николовским, школским педагогом Мирелом Ступар и професорком грађанског васпитања Љиљаном Петровић, чућете у првом сату емисије.

У наставку и другачије теме. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа и других манифестација широм Србије. Подсетићемо на песме и музичаре који су „рођени”, и рођени на данашњи дан. Чућете и „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а наш репортер упозорава на евентуалне саобраћајне гужве на градским улицама.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]