Обрати пажњу!

Спречавање и искорењивање фемицида у Србији.

Под овим називом одржана је конференција на којој је било речи о резултатима истраживања о друштвеном и институционалном одговору на убиство жене, партнерке, девојке, рођаке, пријатељице. О овој теми углавном читамо и слушамо на погрешне начине, преко новинских црних наслова и још „црњих” описа у тексту. Још када се оде у одељак са коментарима читалаца, може се закључити да немамо јединствен став према фемициду, уз често кривљење жртве или релативизацију тежине учињеног. Казне су кратке, а намере окривљеног се ретко спрече. Како се рад полиције, суда, тужилаштва, других служби, може поправити и бити и превентивно средство? Какве су нам статистике фемицида и да ли се нешто променило у односу на претходне деценије, причамо на почетку емисије.

У наставку емисије и другачије теме. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа и других манифестација широм Србије. „Временске капсуле” подсетиће на песме и музичаре који су „рођени”, и рођени на данашњи дан. Чућете и „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а наш репортер упозорава на евентуалне саобраћајне гужве на градским улицама. 

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]