Обрати пажњу!

Где је наш, а где фински школски систем?

Бесплатно (али заиста) школовање, индивидуални приступ, без притиска да се долази у униформи или да се седи мирно и право. Родитељи не питају наставнике за оцене, нити своју децу, јер се једино ученицима саопштава како су урадили тест. Мало или нимало домаћих задатака, учење засновано не на областима него интересовањима за појаве око нас, веће паузе између часова... Можемо и даље да набрајамо шта све чини фински образовни систем. Шта је од овога примењиво код нас? Шта треба да се промени да би образовне реформе имале смисла и постале нова традиција? Да ли мање оптерећења градивом доприноси бољим резултатима у школи? Шта се тренутно дешава у нашем систему и како се у њему сналазе ђаци, наставници, родитељи? На ова и многа друга питања одговарали су представници домаћег, али и финског образовног система.
У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана. Музичке „Временске капсуле” посвећујемо Роду Стјуарту, Тимију Томасу и групи „Sisters of mercy”. Ту је и пола сата музике само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о настанку и занимљивом „животу” разних песама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]