Дом културе

БИТЕФ, LIFFE, Хоркестар

Данас је званично отворено дванаесто издање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије LIFFE, који се одржава у Лесковцу у организацији Лесковачког културног центра и трајаће до 22. септембра. 

О богатом програму фестивала и утисцима данашњег дана разговараћемо са Соњом Цонић, директорком фестивала, која ће се јавити у време трајања једне од пројекција студентских филмова које су на програму после 23 сата.

53. БИТЕФ који се одржава под слоганом „Нове позоришне тенденције: Почнимо љубав из почетка” је данас званично отворен. Пред публиком је било неколико представа: Београд на даљински, Зашто је полудео Г.Р., Орест у Мосулу и Младеж без бога. На Битефу је била наша новинарка Светлана Младеновић која ће нам пренети утиске.

Хоркестар, аутентични београдски хор и оркестар, одржао је вечерас концертну промоцију албума „Ain't Gonna Happen” који је издат у Јапану и који од почетка 2019. године живи свој светски андерграунд живот. То је прилика са диригенткињом Хоркестра Маријом Јоцић поразговарамо о врло богатој историји овог уметничког састава.

Води Петар Протић.

број коментара 0 Пошаљи коментар